Bloc Quirúrgic segrega més de 3 tones de residus en un mes

Aquestes dades corresponen al mes de setembre i venen a ratificar l’èxit del projecte que està pilotat per infermeria de l’HUMT

El projecte, emmarcat en el Compromís Verd de l’entitat, es va posar en marxa al Bloc Quirúrgic i la planta 8 d’hospitalització, al mes de maig i es va endegar per comprovar fins a quin punt es pot separar el material net del grup I, que no ha estat en contacte amb el pacient. La iniciativa i el cronograma del projecte en qüestió ha sorgit de les infermeres dels serveis i el lideratge del mateix també corre al seu càrrec.

L’acollida entre els professionals ha estat molt bona i els resultats són molt positius durant el mes de setembre al Bloc Quirúrgic s’han aconseguit segregar 1.316 kg de les fraccions envasos/plàstic i 1.888 kg de paper i cartró. Amb aquest esforç ingent, tanmateix, hem ajudat a posar de manifest l’ús absolutament exagerat d’embalatges de plàstic i paper utilitzat en l’àmbit sanitari. Ara hem fet un pas important per reciclar aquest material, però el gran objectiu a nivell mundial és minimitzar la generació d’aquest tipus de residus.


Per fer efectiu aquest projecte s’han incorporat dins de quiròfan dos cubells un per a cartró i paper i un altre per a plàstic, amb uns pòsters on s’indica que és el que es pot llençar i que és el que no s’ha de deixar en aquests cubells, com també gestionar correctament els residus que es poden generar a quiròfan.

La direcció fa una valoració molt positiva de la implicació de tots els professionals del Bloc Quirúrgic, com de la resta de plantes d’hospitalització.