Aquesta setmana es posa en marxa la prova pilot de segregació de residus nets del bloc quirúrgic


Aquest projecte està pilotat des de la direcció d’infermeria i recollit dins del Compromís Verd de l’entitat

Aquesta iniciativa es va originar per part d’infermeria del Bloc Quirúrgic. Té com a prioritat fer partícips a tots els professionals del servei, on es té en compte la seva opinió i valoració per fer la segregació de residus correctament i fer-ho extensiu aviat durant tot l’acte quirúrgic.

Així doncs, la segregació de residus al bloc Quirúrgic es posa en marxa aquesta setmana per comprovar fins a quin punt es pot separar el material net del grup I, que no ha estat en contacte amb el pacient. En aquest cas, s’incorporaran dins de quiròfan dos cubells un per a cartró i paper i un altre per a plàstic, amb uns pòsters on s’indicarà que és el que es pot llençar i que és el que no s’ha de deixar en aquests cubells, com també gestionar correctament els residus que es poden generar a quiròfan.

Residus grup 1
Paper/cartró nets.

Caixes netes de qualsevol producte: Packs de cirurgia, ligasure, clips, visos de trauma, pistola de rentat... Paper blau/verd esterilització.
Què no hi va?
Caixes, papers bruts, paper que no es pugui trencar, mascaretes, papers confidencials

Plàstic net/embolcall de qualsevol producte
Ligasure, endoghia, endoclips, paper/embolcall que no es pugui trencar (serà considerat plàstic
Què no hi va?
Plàstic brut (amb contingut biològic), guants, equips de sèrums, bolígrafs d'injecció, ulleres nasals i equips d'oxigenoteràpia, taps de vies, xeringues amb agulla.

En l’actualitat, també s’ha extrapolat a la planta 8 d’Hospitalització. Abans el material net anava a parar a la brossa general, amb aquest projecte els carros de cures i medicació inclouen dues papereres per segregar el plàstic i el paper. També s’han realitzat uns pòsters amb indicacions sobre com gestionar els residus de la planta d’hospitalització.