Escolar

L’etapa de desenvolupament dels 3 als 14 anys és un temps de molts canvis i poden aparèixer dubtes sobre la criança i els problemes de salut. Per aquest motiu els consells de salut i la prevenció de riscos i malaltia ens ajudaran a oferir un entorn més saludable i segur per als nostres infants.

Des dels Centres d´Atenció Primària, l'equip format per pediatres i infermeres proporciona a les famílies i als mateixos infants eines dirigides a l’aprenentatge d’habilitats que facilitin l’adquisició d’hàbits saludables i fomentin l’autonomia i el desenvolupament físic, psíquic i social en els infants.

En els CAPS es realitzen intervencions preventives i de promoció de la salut que formen part del Programa del nen sà (revisions del nen sa, educació sanitària, immunització, seguiments,...) detectant precoçment problemes de salut, el seguiment dels mateixos i la derivació a especialistes, si fos necessari.

A més, aquests anys el vostre fill passa molt de temps a l'escola, és per això que l'equip d’infermeria del CAP, porta a terme activitats de promoció i prevenció dins de l’entorn escolar en coordinació amb l’equip de mestres.

Dins del programa de salut escolar de Catalunya es porta a terme la vacunació dels infants i adolescents d’acord amb el calendari de vacunacions vigent en cada moment, amb l’objectiu de mantenir una cobertura el més alta possible d’infants i adolescents correctament immunitzats.

  • L'alimentació del nen en l'etapa escolar

    Durant l’etapa escolar, com en la resta d’etapes de la vida, és important seguir una alimentació saludable. Això s’aconsegueix amb una dieta variada, que inclogui tots els grups d’aliments. ALIMENTACIÓ SALUDABLE L’al …Llegir més