Hiperhidrosi i Rubor Facial

La hiperhidrosi consisteix en un excés de sudoració que sol afectar les mans, cara, aixelles i plantes dels peus. El rubor facial és l'envermelliment de la cara.

La hiperhidrosi palmar i axil·lar, així com el rubor facial incontrolable, són alteracions que afecten de manera notable a la qualitat de vida del pacient, amb una repercussió social i laboral molt important.

Les formes lleus d'hiperhidrosi poden respondre a tractaments tòpics (els antitranspirants, iontoforesi o les injeccions de botox), encara que els seus efectes solen ser temporals.

En els casos més severs d'hiperhidrosi o el rubor facial, la simpatectomia toràcica per videotoracoscòpia és l'únic tractament amb un efecte permanent, presentant una eficàcia en el 95% dels casos que afecten a les mans, aixelles i cara; a més, en un 30% dels pacients que presenten hiperhidrosi als peus, aquesta pot arribar a millorar després de la intervenció quirúrgica. No obstant això, el tractament quirúrgic només està indicat en aquelles formes localitzades i invalidants que no responen als tractaments mèdics abans esmentats.