El Dr. Jordi Rodríguez presenta l'experiència de l'HUMT en el tractament de miomes amb la tecnologia HIFU

El Dr. Jordi Rodríguez, coordinador de la Unitat de Miomes del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, va assistir a la VI Jornada Nacional de Miomes, que va tenir lloc a València el passat 5 d'abril.

Durant dita jornada es van donar cita reconeguts experts que a través de diferents enfocaments va oferir una visió integral del tractament dels miomes. Un problema de gran prevalença, ja que afecten gairebé a la meitat de la població femenina al llarg de la seva vida, i entre un 30 i 40% d'aquestes dones necessitaran l'atenció d'un especialista.



En aquest marc, el Dr. Rodríguez va presentar l'experiència de 10 anys de l'HUMT en el tractament de miomes mitjançant Ultrasons d'Alta Intensitat, conegut com la tecnologia HIFU i va convidar als presents a assistir-hi a la jornada de divulgació que tindrà lloc en el nostre hospital el proper dia 17 de maig.



L'HUMT fa 10 anys que hi treballa per tal de tractar determinats tipus de miomes que probablement sense HIFU haurien requerit de cirurgia i amb aquesta tècnica s'ha aconseguit reduir-los. Gràcies a HIFU un total de 55 dones han pogut aconseguir un embaràs (18 de les quals tenien història prèvia d'infertilitat) amb un total de 43 naixements que no van presentar problemes de desenvolupament ni complicacions durant el postpart o la lactància.