La Ràdio Municipal de Terrassa s'interessa pel cribratge de violència de gènere durant l'embaràs

A mitjans del passat 2018, el Departament de Salut de la Generalitat va posar en marxa un nou protocol de seguiment de l'embaràs el qual ja integrava com dur a terme una entrevista a les embarassades per tal de detectar possibles situacions de violència de gènere.


A MútuaTerrassa es va començar a implementar fa un any i per conèixer el detall sobre aquesta nova mesura el magazín matinal "El Submarí" de Ràdio Terrassa va convidar -el passat dimecres, 29 de gener- a l'Olga Ezquerro, llevadora del CAP Rambla.



En el transcurs de l'entrevista, l'experta va referir-se a la importància del protocol en el context actual de major sensibilitat envers aquesta realitat, va explicar com s'implementa a l'entitat així com totes les particularitats relatives a com es duu a terme un qüestionari d'aquestes característiques, com el perceben les dones embarassades, quin seguiment es realitza etc.



Tanmateix, l'Olga Ezquerro va aprofitar per posar en valor la tasca de les professionals que duen a terme aquest cribratge i va referir-se a la conveniència de la seva sensibilització i formació per tal d'aconseguir uns resultats amb les màximes garanties d'èxit.



Sentir l'entrevista sencera