La FAMT i la FMT participen en un estudi sobre perfils epigenètics relacionats amb la gravetat de la Covid-19

L'estudi, coordinat des de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i en el que hi han participat diferents centres, entre els quals la FAMT i la FMT, han trobat que els perfils epigenètics d'una persona poden influir en la gravetat de la malaltia COVID-19.

El treball l'ha liderat el Dr. Esteller i ha comptat amb la participació com a co-autors del Dr. David Dalmau, director de la FMT, la Dra. Mª Jesús Arranz, investigadora i coordinadora del laboratori de la FMT i la Dra. Beatriz Dietl, investigadora del Grup de Recerca de Malalties Infeccioses de la FAMT.

Des de la FMT i la FAMT s'han facilitat mostres de sang i ADN així com les característiques clíniques d'un nombre considerable de pacients hospitalitzats al nostre hospital durant algun moment de la pandèmia. Els 3 co-autors també han discutit la conveniència o no de recollir certs paràmetres en funció de la gravetat dels pacients, han valorat els resultats i han fet les seves aportacions a l'article en qüestió.

Els resultats, publicats a la revista EBioMedicine, obren el camí cap al desenvolupament de nous marcadors epigenètics per tal de predir quins pacients tenen un major risc a presentar una pitjor evolució de la malaltia.