El servei de Medicina Interna intervé en el 42è congrés de la SEMI

La Societat Espanyola de Medicina Interna va organitzar el 42è congrés nacional, que va tenir lloc a Santiago de Compostela els passat dies24, 25 i 26 de novembre. En aquest marc el servei de Medicina Interna de l'HUMT va participar presentat 4 pòsters, una comunicació i moderant una taula.

El Dr. Pere Almagro va moderar la taula "Trobada amb l'expert: Triple teràpia fixa en MPOC. El pacient en el centre de les nostres decisions". Així també va presentar la comunicació: Risc Cardiovascular dins de la Taula Comorbiditats i MPOC. Maneig integral del pacient.

Per una altra banda, la Dra. Komal Malik va presentar el pòster Diferències en la rigidesa arterial entre els pacients amb i sense MPOC diagnosticat per espirometria després d'un event coronari tractat amb intervenció coronària percutània. Els autors del treball són: Komal Malik Khanam, Maria José De La Asunción Villaverde, Alejandro De La Sierra Iserte, Annie Navarro Rolon, Francisco José Pujalte Mora, Antonio German Tomas, Siena Molina Alonso, Pedro Almagro Mena
La Dra. Moreno va presentar el pòster: Biomarcadors Sèrics Inflamatoris, de dany miocardíac i de lesió pulmonar en pacients amb un event coronari agut i MPOC diagnosticada per espirometria. Els autors del treball són: Komal Malik Khanam, Maria José De La Asunción Villaverde, Alejandro De La Sierra Iserte, Annie Navarro Rolon, Francisco José Pujalte Mora, Antonio German Tomàs, Siena Molina Alonso, Pedro Almagro Mena.
La Dra. Martínez-Urrea va presentar el pòster: Característiques fenotípiques de pacients diagnosticats amb ATTR "wild type" en un hospital de segon nivell. Els autors del treball són Ana Martínez-Urrea, Meritxell Mariné, Laura Mena, Sònia Ibars, Ana San Gil, Teresa Molina, Ivonne Gomez, Luis Simon.
La Dra. Molina va presentar el pòster: Ús del ferro endovenós a nivell ambulatori en pacients amb insuficiència cardíaca i dèficit de ferro per a la millora de la classe funcional.