Tècniques per a induir al part

Tècnica de Hamilton o separació de membranes
És una tècnica mitjançant la qual el metge o la llevadora separa les membranes que contenen el líquid amniòtic del coll de l'úter. Es realitza mitjançant un tacte vaginal.
Notaràs que la llevadora realitza un moviment circular per separar les membranes.

A qui se li pot fer?
A totes les dones que vulguin i que no hagin trencat aigües, sempre que les condicions del coll de l'úter ho permetin.

Quan s'hauria de fer?
Normalment es fa 48 hores abans de començar qualsevol altre mètode d'inducció al part.

Com funciona?
Estimula el començament natural del part en les pròximes 48 hores, i a vegades redueix la necessitat d'altres mètodes.
Quan les membranes se separen del coll de l'úter hi ha un increment de la producció de prostaglandines, les quals són les responsables de l'escurçament del coll de l'úter.
El procediment a vegades pot provocar incomoditat o un petit sagnat. Això no produeix cap efecte advers en el fetus.

Per als següent tres mètodes ingressaràs a la sala de parts. Mitjantçant un tacte vaginal el metge valorarà les teves condicions i decidirà quin és el millor mètode en el teu cas.

Prostaglandines
Les prostaglandines ajuden a madurar el coll de l'úter, per posteriorment facilitar la dilatació.

Com s'administren?
Normalment s'administren mitjantçant una cinta o un gel els quals alliberen postaglandines. La cinta serà insertada dins la vagina per un metge o una llevadora. Abans i després de l'administració el fetus es monitoritza.
Habitualment s'espera 24 hores per valorar el seu efecte. Si es pot iniciar qualsevol altre mètode es trauran les prostaglandines i s'iniciarà el mètode que el metge consideri adient.

És més dolorós?
No hi ha evidència científica que demostri que un part induit amb prostaglandines sigui més dolorós que l'iniciat espontàniament.


Ruptura artificial de membranes
La ruptura artifial de la bossa permet que el cap del fetus descendeixi més ràpidament a la pelvis. El fet que el cap del fetus contacti directament amb el coll de l'úter pot produir una dilatació més ràpida.

Com es realitza?
Es porta a terme mitjançant un tacte vaginal utilitzant un petit bastonet amb el que es produeix una petita punció a les membranes.

És més dolorós?
El procediment és incòmode pel propi tacte vaginal, però la ruptura de les membranes no produeix dolor.
Les contraccions un cop s'han realitzat la ruptura són una mica més doloroses, ja que el cap del fetus es recolza directament sobre el coll de l'úter.


Oxitocina
És l'hormona que el cos produeix quan el part comença de forma natural, aquesta també es pot administrar en la seva forma sintètica, mitjançant un sèrum directe a la vena.
Una vegada les contraccions han començat, la velocitat del sèrum es va modificant fins obtenir el nombre desitjat de contraccions en deu minuts.
Si se t'administra oxitocina, el fetus estarà controlat en tot moment per saber si respon bé a les contraccions.

És més dolorós?
Algunes dones diuen que les contraccions són més fortes, però tingui en compte que quan es pugui se t'administrarà analgèsia.