Unitat Múscul-Esquelètica

Aquesta unitat s’encarrega de la valoració de la patologia músculo-esquelètica ja siguin patologies agudes (fractures, esquinços, tendinopaties) o bé patologies en fase crònica (com l’artrosi).

Segons l’OMS una de les causes més freqüents de discapacitat són les malalties del sistema múscul-esquelètic. Aquestes patologies tenen un gran impacte en la qualitat de vida de les persones i són les que major absentisme laboral ocasionen.

El Metge especialista en Medicina Física i Rehabilitació valora, diagnostica i estableix un programa de tractament individualitzat i adequat a cada cas per tal d’aconseguir el millor resultat possible que permeti el retorn a la rutina habitual i previngui futures lesions.

Disposem d’ecografia per al diagnòstic i seguiment de les diferents patologies, i ens permet també realitzar infiltracions ecoguiades millorant l’efectivitat de les mateixes.

Disposem també d’un dinamòmetre isocinètic (Cybex®), un dinamòmetre isomètric de ma (Jammar®) i un sistema de valoració d’extremitat superior (eMule®), proves que ens permeten valorar la funcionalitat de manera objectiva. Eines útils per a la presa de decisions per a la reincorporació dels pacients a una vida activa o a les activitats esportives