Aspectes generals

L'ecografia és una tècnica innòcua, barata i accessible que ens permet una avaluació estàtica i dinàmica en temps real de tots els elements anatòmics de la pelvis femenina. A més ens permet visualitzar implants, ja siguin malles de polipropilè o altres materials que en general són hiperecogènics.

L'ecografia és molt més sensible que l'exploració física a la localització tant de malles antincontinència (4) com en malles per al prolapse (5).

Més recentment la introducció de l'ecografia 3-4D ens ha permès l'avaluació en el pla coronal de les estructures pelvianes, la visualització amb el TUI (Tomographic Ultrasound Imaging) i la visualització tridimensional ens permet la visualització en tots els plans de l'espai.

Evidentment com totes les tècniques també té certs inconvenients, està limitada en la profunditat de camp, els elements molt alts a la pelvis són difícils de visualitzar; depèn de l'experiència de l'observador i requereix una corba d'aprenentatge més o menys llarga; ha de ser sempre complementada amb la clínica.