-
Què és el desenvolupament psicomotor?
Tota la nostra vida és un continu procés d'aprenentatge. En els primers anys es produeix la major adquisició d'habilitats des del punt de vista motor, del desenvolupament dels sentits i del llenguatge i de la relació …Llegir més
Lactant
Es defineix l’etapa del lactant aquella que s’inicia als 28 dies de vida de l’infant i finalitza als 2 anys d’edat. Es caracteritza per un accelerat ritme del creixement i de les habilitats psicomotrius.
El lactant és vulnerable i immadur en molts aspectes, això fa que siguin els pares els que satisfacin les seves necessitats. Des de l’equip de pediatria es promou una educació per a la salut i una prevenció de la malaltia per aconseguir un correcte desenvolupament de l’infant.
En aquesta etapa, el lactant s’alimenta exclusivament de lactància materna, o en el seu defecte de lactància artificial o mixta, durant almenys els 6 primers mesos de vida. Posteriorment, s’inicia l’alimentació complementària on s’incorporen nous aliments apropiats per l’edat de manera progressiva i segura, però la lactància segueix essent igual d’important almenys fins l’any.
Als 2 mesos d’edat és el moment on s’inicia l’administració de les primeres vacunes seguint el calendari de vacunacions sistemàtiques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i així assegurar una correcta immunització dels infants. També s’informa a les famílies la possibilitat de l’administració d’altres vacunes no sistemàtiques a la consulta d’infermeria.
Per aquests motius, des de l’equip de pediatria d’Atenció Primària es fa el seguiment del lactant a partir del programa de revisions del nen sà, realitzant uns controls periòdics durant els primers mesos de vida i seguint un calendari de revisions específic. També es realitzen tallers de suport a la lactància materna en tots els CAPs i xerrades informatives sobre Baby-Led Weaning.
Taller de Lactància Materna a MútuaTerrassa
Informació d'interès
- Calendari de revisions del lactant (PDF 0.25 MB) Descarregar
- Informació sobre vacunes no sistemàtiques (PDF 0.07 MB) Descarregar
- Recomanacions sobre la Lactància Materna (PDF 0.04 MB) Descarregar
- Recomanacions sobre la Lactància artificial (PDF 0.45 MB) Descarregar