Rehabilitació del sòl pelvià

< Tornar enrere

L'ecografia també ens ajuda molt en la valoració de la rehabilitació del sòl pelvià. Podrem valorar si la pacient realitza de forma correcta els exercicis sobre la musculatura del sòl pelvià, a partir de la reducció de la mobilitat uretral en realitzar la contracció muscular i de l’apropament de la part més baixa de l’elevador cap a pubis (Clip 3). A més s'ha vist que existeix una molt bona correlació entre la valoració ecogràfica de la funció de l'elevador amb la valoració clínica de la mateixa.

A més l'ecografia es pot utilitzar també com a tècnica de biofeedback, perquè les pacients puguin veure amb claredat l'efectivitat dels seus exercicis per així ser potenciats.

La rehabilitació ha demostrat amb paràmetres ecogràfics la seva efectivitat en les pacients amb incontinència d'esforç, ja que provoca una hipertròfia de l'esfínter uretral i una reducció de la mobilitat del coll vesical en realitzar l'esforç. A més augmenta també el gruix del múscul elevador i redueix l'àrea de l'hiat urogenital.

Existeixen revisions sistemàtiques respecte al treball de la musculatura abdominal, el que es coneix com exercicis hipopressius, per a la incontinència d'esforç, on s'ha vist que és més efectiu el treball sobre l'elevador que aquest tipus d'exercicis (10).